Ελληνικά    English
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών Διαύγεια
VEAVEA

- 12/01/2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Β.Ε.Α ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


«ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Β.Ε.Α»

Τα προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες βιοτέχνες είχε την ευκαιρία να αναλύσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, η νέα Διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, κατά την συνάντηση που είχαν σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο. Οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων επιχειρηματιών επισήμαναν στον κ. Παυλόπουλο την ανάγκη μείωσης της φορολογίας των επιχειρήσεων, αλλά και του μη μισθολογικού κόστους, προκειμένου να τονωθεί η ρευστότητα στην αγορά και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Παράλληλα, τα μέλη του Διοικητικής Επιτροπής, παρουσίασαν συνοπτικά, τις δράσεις που υλοποιεί το Επιμελητήριο για την στήριξη των επιχειρήσεων μελών του. Στόχοι της Διοίκησης για την επόμενη θητεία, είναι η διεύρυνση αυτών των υπηρεσιών, ώστε να είναι απολύτως στοχευμένες στην υποστήριξη των επιχειρήσεων, η τόνωση της εξωστρέφειας, η προώθηση της καινοτομίας και η μεγαλύτερη δυνατή πρόσβαση στα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Λόγω δε της σπουδαιότητας του Γενικού Εμπορικού Μητρώου, το Β.Ε.Α θα επιδιώξει την ολοκλήρωση της απογραφής όλων των μορφών των επιχειρήσεων, ώστε να αποτυπώνεται πλήρως η επιχειρηματική δραστηριότητα αλλά και να ενισχυθούν οι οικονομικοί πόροι του Επιμελητηρίου.

Σύμφωνα άλλωστε με τα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ) υπάρχει μια ετήσια αύξηση στη σύσταση νέων επιχειρήσεων, κατά 20,63%το 2017, ενώ για την ίδια περίοδο οι διαγραφές υποχώρησαν κατά 66,14%.

Σε σταθερά ανοδική τροχιά, κινήθηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς σημαντικοί κλάδοι της Βιοτεχνίας και των Υπηρεσιών, όπως: Αρτοποιία-Ζαχαροπλαστική, Ξυλουργικές εργασίες, Τυπογραφικές εργασίες, Μεταλλικές κατασκευές, Μηχανουργεία, Συνεργεία Αυτοκινήτων, Αργυροχρυσοχοΐα, Υδραυλικές/Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσεις, Κουρεία/Κομμωτήρια, Κατασκευές-Ανακατασκευές κτιρίων, Πλυντήρια-Καθαριστήρια.

Αντίθετα, πτωτική πορεία κατέγραψαν οι κλάδοι της κατασκευής ειδών ενδυμασίας, ειδών χάρτου, ηλεκτρικών λαμπτήρων/φωτεινών επιγραφών και λοιπών ηλεκτρολογικών υλικών.

Στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συμμετείχαν ο πρόεδρος του Β.Ε.Α Παύλος Ραβάνης, οι Αντιπρόεδροι Κωνσταντίνος Δαμίγος και Ιωάννης Μάνος, ο Οικονομικός Επόπτης Άγγελος Τζίβας, ο υπεύθυνος Γ.ΕΜ.Η Κωνσταντίνος Δούκας, ο υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων Χρήστος Λούσης και το Μέλος Γιώργος Παύλου.

Από την πλευρά του, ο κ. Παυλόπουλος επεσήμανε για άλλη μια φορά, την ανάγκη να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς παραμένουν η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

© 2014 Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών. All rights reserved. Implemented by TEΛΕΝΕΤ ΒΕΑ development team