Ελληνικά    English
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών Διαύγεια
VEAVEA

- 28/11/2017
Επικαιρότητα

Οικονομική ενημέρωση

-Εκατοντάδες επιχειρηματίες, μικροί και μεγάλοι, διεκδικούν τις επόμενες μέρες στις κάλπες, μια θέση εκπροσώπησης στον επιμελητηριακό θεσμό της χώρας. Οι εκλογές για το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, θα διεξαχθούν επί 3 συνεχείς μέρες, στις 2,3 και 4 Δεκεμβρίου. Πληροφορίες αναλυτικά: www.acsmi.gov.gr (ΕΚΛΟΓΕΣ ΒΕΑ 2017)

-Οι επικεφαλής των θεσμών επιστρέφουν σήμερα στην Αθήνα, για συζητήσεις με την κυβέρνηση στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης, ενώ ο στόχος είναι η επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο μέχρι το Εurogroup της 4ης Δεκεμβρίου. Όπως επισήμανε χθες ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, οι επικεφαλής των θεσμών επιστρέφουν στην Αθήνα για να πετύχουν περαιτέρω πρόοδο, προσθέτοντας ότι πρόκειται για ένα «σημαντικό βήμα στη διαδικασία ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης του προγράμματος».

-Στις 20 με 21 Δεκεμβρίου, θα πιστωθούν οι λογαριασμοί των δικαιούχων του «κοινωνικού μερίσματος» με τα χρήματα που τους αναλογούν, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Κοινωνικής Πρόνοιας Δημήτρη Καρέλα.

Αναφερόμενος στα προβλήματα που διαπιστώνονται στη διάρκεια της υποβολής των αιτήσεων, ο κ. Καρέλας είπε ότι τα λάθη που αφορούν στον ΑΜΚΑ, ή διορθώσεις που αφορούν στα έτη ασφάλισης, αφορούν στην καταχώρηση λάθος στοιχείων στον ΕΦΚΑ, ενώ για τα λάθη που τυχόν προκύψουν από τις φορολογικές δηλώσεις δεν μπορούν να κάνουν κάτι οι δικαιούχοι κατά την υποβολή της αίτησης.

Σημειώνεται, ότι ο αριθμός  των αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα που έχουν εγκριθεί είναι μεγαλύτερος από 350.000 και αντιστοιχούν σε 121 εκατ. ευρώ. H συμμετοχή των πολιτών στην διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα, φαίνεται ότι έχει υπερβεί κάθε προσδοκία, καθώς μέσα σε λιγότερο από ένα 24ωρο 1.530.000 μοναδικοί χρήστες είχαν μπει στην σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

-Ποσά αναδρομικών που κυμαίνονται από 5 ευρώ έως και 3.234 ευρώ, θα δουν σήμερα το βράδυ στους λογαριασμούς τους πάνω από 1 εκατ. συνταξιούχοι Δημοσίου, ΙΚΑ, Ταμείων ΔΕΚΟ, τραπεζών, ΟΑΕΕ και ΝΑΤ με την επιστροφή των «λάθος» κρατήσεων που είχαν στην κύρια σύνταξη για το διάστημα από 1ης/1/2012 ως και 30/6/2016. Εκτός πληρωμής μένουν περίπου 110.000 συνταξιούχοι λόγω χηρείας ή και γήρατος που υπέβαλαν αίτηση πριν από τις 12/5/2016 και συνταξιοδοτήθηκαν πρόσφατα παίρνοντας οριστική σύνταξη και αναδρομικά.

 

© 2014 Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών. All rights reserved. Implemented by TEΛΕΝΕΤ ΒΕΑ development team