Ελληνικά    English
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών Διαύγεια
VEA

» Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Η Προαγωγή των θεμάτων Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία (ΑΥΕ) στον χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Α Θ Η Ν Α
Δευτέρα, 24η Νοεμβρίου 2014
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, Ακαδημίας 18 ώρα έναρξης 17:00


» Δείτε την πρόσκληση
» Δείτε το πρόγραμμα
» Δήλωση Συμμετοχής - ΕΚΔΗΛΩΣΗ για AYE_ΑΘΗΝΑ_24-11-2014

Πρόγραμμα παροχών υγείας
Πρόγραμμα παροχών υγείας Κάρτα μέλους ΒΕΑ
Στη δύσκολη οικονομική πραγματικότητα που βιώνουμε σαν αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, που πλήττει με μεγαλύτερη οξύτητα τις μικρές επιχειρήσεις, είναι ανάγκη να αναπτύξουμε ένα νέο κίνημα αλληλεγγύης για την προστασία της βιοτεχνικής μας οικογένειας, που συμπεριλαμβάνει τις οικογένειες και τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις μας.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΛΑΕΚ 1-25 ΕΤΟΥΣ 2014

» Σεμινάρια για Τεχνικό Ασφαλείας

» E-learning προγράμματα εκπαίδευσης από το Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά
MAIN

ΚΤΙΣΕ ΨΥΧΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ!
«Μάχη» ενάντια στην αύξηση της θερμοκρασίας, διά της ανάκλασης του φωτός στα κτίρια και των πηγών θερμότητας.


ΤΑ ΨΥΧΡΑ ΕΞΥΠΝΑ ΥΛΙΚΑ, ΤΟ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ MAIN

Σχετικά με την υποχρεωτική απογραφή στο γενικό εμπορικό μητρώο.

Όπως ήδη γνωρίζετε, από 4-4-2011, εφαρμόζεται ο θεσμός του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ), για όλες τις επιχειρήσεις. Για τις επιχειρήσεις που έχουν συσταθεί πριν την ημερομηνία αυτή (4-4-2011), αποφασίστηκε (Υπουργική Απόφαση: Κ1-941/2012) η ηλεκτρονική αυτοαπογραφή τους στο Γ.Ε.ΜΗ.

ΥΠΟΒΑΛΛΟΜΕΝΕΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΒΕΑ ΣΤΟΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ Κο ΡΩΜΑΝΙΑ Γ.

ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΟΥΝ ΕΙΣ ΔΙΠΛΟΥΝ (ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ & ΕΝΑ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ) ΚΑΙ Ο ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΙΣ ΤΡΙΠΛΟΥΝ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΟ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ . ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ Κ.Ν.2190/20.
» ΑΙΤΗΣΗ/ ΔΗΛΩΣΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΣΕ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ & ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ (ΑΕ & ΕΠΕ)
» ΑΙΤΗΣΗ/ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΑΕ & ΕΠΕ)
» ΑΙΤΗΣΗ/ ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΧΡΗΣΗΣ & ΕΚΛΟΓΗΣ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ

Ιούλιος Αύγουστος 2014
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ  

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ-ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ & ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ  

ΤΟ Β.Ε.Α ΑΡΩΓΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Διαβάστε περισσότερα…
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  


Διαμεσολαβητής Του Επενδυτή


All4Greece
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  

«ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΘΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ – ΕΡΓΟ ΤΟΠΣΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ» - ΔΡΑΣΗ: 327.

«ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΘΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ – ΕΡΓΟ ΤΟΠΣΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ» - ΔΡΑΣΗ: 320.
Ημερήσια επικαιρότητα
21/11/2014 Εκδήλωση με θέμα την «Προαγωγή των θεμάτων Ασφάλειας και Υγεία...

Εκδήλωση με θέμα την «Προαγωγή των θεμάτων Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία (ΑΥΕ) στον χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων» θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 24 Νοεμβρίου στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας στις 5 το απόγευμα, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εκστρατείας ασφαλείς & υγιείς χώροι εργασίας 2014-2015 «Διαχείριση του άγχους και των ψυχοκοινωνικών κινδύνων στην εργασία».


20/11/2014 Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας, εν όψει της ολοκλήρωσης του διακρατικού έργου TOK-TOC...

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας, εν όψει της ολοκλήρωσης του διακρατικού έργου TOK-TOC του Προγράμματος INTERREG IVC - Μεταφορά Γνώσης - Κινητικότητα Ανθρώπινου Δυναμικού, όπου συμμετέχει ως συντονιστής εταίρος, πραγματοποίησε χθες εκδήλωση για την παράθεση των πεπραγμένων. 


19/11/2014 Ενδείξεις εμπλοκής κυριαρχούν στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές...

Ενδείξεις εμπλοκής κυριαρχούν στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές, ενώ στενεύουν, απειλητικά, τα χρονικά περιθώρια για να επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα, εγκαίρως για την επίτευξη συμφωνίας εντός χρονοδιαγράμματος.


18/11/2014 Το δημοσιονομικό κενό του 2015 και η ρύθμιση των 100 δόσεων, για την οποία η τρόικα φέρεται...

Το δημοσιονομικό κενό του 2015 και η ρύθμιση των 100 δόσεων, για την οποία η τρόικα φέρεται να απαιτεί νέες αλλαγές, διατηρώντας σε εκκρεμότητα την ημερομηνία επιστροφής της στην Αθήνα, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της διαπραγμάτευσης.


17/11/2014 Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας εν όψει της ολοκλήρωσης του διακρατικού έργου TOK-TOC...

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας εν όψει της ολοκλήρωσης του διακρατικού έργου TOK-TOC (Μεταφορά Γνώσης - Κινητικότητα Ανθρώπινου Δυναμικού), συγχρηματοδοτούμενου από το πρόγραμμα INTERREG IVC, σας προσκαλεί σε συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου (Ακαδημίας 18, 1ος όροφος). 

περισσότερα
Δελτία τύπου
19/11/2014 Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας, συμμετέχει ως συντονιστής εταίρος, ...

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας, συμμετέχει ως συντονιστής εταίρος, στο διακρατικό Έργο TOK-TOC του Προγράμματος INTERREG IVC - Μεταφορά Γνώσης - Κινητικότητα Ανθρώπινου Δυναμικού.


18/11/2014 Δ Τ Β2Β ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, μέλος του Εnterprise Europe Network, συμμετείχε στο Επιχειρηματικό Φόρουμ στη Σμύρνη, που πραγματοποιήθηκε στις 12 Νοεμβρίου υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στην Άγκυρα και του τουρκικού Υπουργείου Οικονομίας , παρουσία του Έλληνα Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωνσταντίνου Σκρέκα και του Τούρκου Υπουργού Οικονομίας κ. Nihat Zeybekci.


10/11/2014 Eγκύκλιος ρύθμιση οφειλών 10-11-14

Η νέα ρύθμιση της κυβέρνησης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των επιχειρήσεων, αν και με σοβαρή καθυστέρηση, αποτελεί σε «πρώτη ανάγνωση» το τελευταίο σωσίβιο στην αγορά για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής


07/11/2014 ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

Η νέα ρύθμιση της κυβέρνησης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές  των επιχειρήσεων, αν και  με σοβαρή καθυστέρηση, αποτελεί σε «πρώτη ανάγνωση» το τελευταίο σωσίβιο στην αγορά για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής.


30/10/2014 Ετήσια Έκθεση της ΕΕ για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις: Μια εύθραυστη και μερική ανάκαμψη

To ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑΣ μέλος του Δικτύου ENTERPRISE EUROPE NETWORK HELLAS, σας ενημερώνει ότι παρουσιάστηκαν στη Νάπολη της Ιταλίας τα ετήσια στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τις επιδόσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις οικονομίες της ΕΕ και της Ελλάδας για το έτος 2013.

περισσότερα
Χρήσιμη ενημέρωση
20/11/2014 Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Η Προαγωγή των θεμάτων Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία (ΑΥΕ) στον χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Η
Προαγωγή των θεμάτων Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία (ΑΥΕ)
στον χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων


20/11/2014 «Η Νέα Ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης»

Σε συνέχεια ενημερωτικού σημειώματος σχετικά με τον νέο τρόπο ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών και μετά την έκδοση σχετικών εγκυκλίων από τον ΟΑΕΕ και το ΙΚΑ με τις οποίες δίνονται διευκρινίσεις για το νέο πλαίσιο ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης πλην του ΝΑΤ, σας κάνουμε γνωστά τα εξής:


17/11/2014 B2B συναντήσεις με μέλη Επιχειρηματικής Αποστολής από την Υεμένη στην Αθήνα, 21/11/14

Το ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑΣ  μέλος του Enterprise Europe Network - Hellas σας ενημερώνει ότι το  Άραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο Εμπορίου & Αναπτύξεως  θα φιλοξενήσει επιχειρηματική αποστολή από την Υεμένη με υψηλόβαθμους εκπροσώπους σημαντικών επιχειρήσεων της χώρας, που θα αντιπροσωπεύσουν την Ένωση Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων καθώς και την Ένωση Επιχειρηματιών της Υεμένης.


13/11/2014 Πρόσκληση στο Συνέδριο Ολοκλήρωσης του διακρατικού έργου TOK-TOC

Σας προσκαλούμε στο Συνέδριο Ολοκλήρωσης του διακρατικού έργου "Transfer Of Knowledge - Transfer Of Human Capital" (acronym TOK-TOC) - "Μεταφορά Γνώσεων - Κινητικότητα Ανθρώπινου Δυναμικού", που διοργανώνει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας ως επικεφαλής εταίρος, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 17:00 μ.μ., στο Αμφιθέατρο του ΒΕΑ, 1ος όροφος Ακαδημίας 18, Αθήνα.


12/11/2014 Νέα Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών

Σχετ : -Άρθρο 54, Ν.4305/2014 (ΦΕΚ 237Α /31.10.2014)

περισσότερα
Θέσεις - Προτάσεις
24/07/2014 Γιατί κινδυνεύουν με ξαφνικό θάνατο πολλές επιχειρήσεις

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Κ. ΡΑΒΑΝΗ ΣΤΟ capital.gr


25/04/2014 • Δήλωση του Πρoέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Παύλου Ραβάνη

Έκτακτη Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε στις 25 Απριλίου η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος με θέμα την υπεράσπιση της υποχρεωτικής εγγραφής των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια.


06/02/2014 ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (BUSINESS INCUBATORS)

Οι Θερμοκοιτίδες επιχειρήσεων, είναι τυποποιημένοι χώροι οι οποίοι δημιουργούνται για να παρέχουν ένα περιβάλλον που προσφέρει κοινές υποδομές και ειδικές υπηρεσίες, για ένα χρονικό διάστημα ( 3 έως 5 ετών) διευκολύνοντας το ξεκίνημα και την ανάπτυξη νέων καινοτόμων επιχειρήσεων, οι οποίες στη συνέχεια μετακινούνται σε δικούς τους επαγγελματικούς χώρους και τη θέση τους στη Θερμοκοιτίδα καταλαμβάνουν άλλες νέες επιχειρήσεις.


24/01/2014 ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΒΕΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Με αφορμή τα όσα προβλέπονται στο νέο Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (ν. 4174/2013), σχετικά με τα υπέρογκα πρόστιμα που επιβάλλονται στις επιχειρήσεις, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, με επιστολή του στο Υπουργείο Οικονομικών, επισημαίνει τα εξής:


14/12/2013 Συνεντευξη του κυριου Ραβανη στο ισπανικο τηλεοπτικο δικτυο Hispantv

Συνεντευξη του κυριου Ραβανη στο ισπανικο τηλεοπτικο δικτυο Hispantv

περισσότερα
VEA
ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ Β.Ε.Α ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ
Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας ενημερώνει τα μέλη του ότι από τις 13/5/2011 ξεκίνησε την συνεργασία του με τον εξειδικευμένο σε συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά θέματα σύμβουλο ΡΩΜΑΝΙΑ ΓΙΩΡΓΟ για την παροχή υπηρεσιών επί Συνταξιοδοτικών και Ασφαλιστικών θεμάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα 210-3680875 και 210-3680765.
Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, στην προσπάθειά του για ουσιαστική στήριξη και καθοδήγηση των μελών του στον τομέα της αδειοδότησης των επιχειρήσεων, εκτός από τη μόνιμη παροχή πληροφόρησης από τα υπηρεσιακά τμήματά του, συνεργάζεται με εξειδικευμένη Σύμβουλο σε θέματα αδειών λειτουργίας, περιβαλλοντικής αξιολόγησης επιχειρήσεων, επαγγελματικής στέγης και άλλα συναφή.
Η Συνεργάτης θα βρίσκεται στο χώρο του Β.Ε.Α, κάθε Τετάρτη από τις 14:30 έως τις 16:30 όπου θα δέχεται τηλεφωνικώς ερωτήματα ή και επίσκεψη των μελών μετά από συνεννόηση.
Επικοινωνία για ραντεβού: Γραμματεία Διοίκησης: 210-3680875 και 210-3680765.

ΤΟ Β.Ε.Α ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ
Διαβάστε περισσότερα…


ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
ΤΟΥ ΒΕΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΝ ISO 9001:2008


Ευρωπαϊκή επιτροπή στην ΕλλάδαΜελέτες – Έρευνες – Οδηγοί
του Εθνικού Παρατηρητηρίου
για τις ΜΜΕ


Enterprise Europe Network

Διαμεσολαβητής Του Επενδυτή

All4Greece


Αγοραπωλησίες Εταιρειών

Enterprise Europe Network
ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

BUSINESS CO-OPERATION DATABASE FORM


Περισσότερες Χρήσιμες Συνδέσεις

Xyn© 2014 Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών. All rights reserved. Implemented by TEΛΕΝΕΤ ΒΕΑ development team