Ελληνικά    English
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών Διαύγεια
VEA

Σας ενημερώνουμε ότι το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας ως μέλος του Enterprise Europe Network,  θα συμμετέχει με περίπτερο στην 3η Εμπορική, Τουριστική και Πολιτιστική Έκθεση “expo- AEGEAN” της Μυτιλήνης 3 – 6 Ιουλίου 2015 που διοργανώνεται από την “ΗΧΩ Α.Ε.” στο λιμάνι της Μυτιλήνης με την συμμετοχή επιχειρήσεων και φορέων από την Ελλάδα και την Τουρκία.
Όποια μέλη μας ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν με την αρμόδια υπάλληλο Γεωργία Σφυράκη στο e-mail: sfiraki@acsmi.gr

» Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση εδώ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΘΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΟΡΚΩΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΗ - ΛΟΓΙΣΤΗ (ΠΡΟΧΕΙΡΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ)
Λόγω της εκ παραδρομής αναγραφής ως  ημερομηνίας λήξης κατάθεσης προσφορών για ανάθεση υπηρεσιών ορκωτού ελεγκτή-λογιστή (31/5/2015 ημέρα Κυριακή) ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους για την δυνατότητα  κατάθεσης των προσφορών τους μέχρι τις 14:00 της 2/6/2015 στο πρωτόκολλο του ΒΕΑ.

» Διαβάστε περισσότερα…

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Για την επιλογή εξωτερικού συνεργάτη παροχής υπηρεσιών Λογιστικής-Φοροτεχνικής υποστήριξης

» Διαβάστε περισσότερα…

ΙΣΧΥΟΥΣΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ Β.Ε.Α

» Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα

Πρόγραμμα παροχών υγείας
» Πρόγραμμα παροχών υγείας Κάρτα μέλους ΒΕΑ

Στη δύσκολη οικονομική πραγματικότητα που βιώνουμε σαν αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, που πλήττει με μεγαλύτερη οξύτητα τις μικρές επιχειρήσεις, είναι ανάγκη να αναπτύξουμε ένα νέο κίνημα αλληλεγγύης για την προστασία της βιοτεχνικής μας οικογένειας, που συμπεριλαμβάνει τις οικογένειες και τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις μας.

» Tαξιδιωτικό πρόγραμμα

Ιανούαριος-Φεβρούαριος 2015
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ  

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

» Σεμινάρια για Τεχνικό Ασφαλείας
» E-learning προγράμματα εκπαίδευσης από το Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά
» Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα
ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ  

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ , ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΥΠΟΧΡΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΟ ΓΕΜΗ

Διαβάστε περισσότερα…
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  

Παρουσιάσεις των αγορών του Dubai και της Αιγύπτου από τους εμπορικούς ακόλουθους στο ΒΕΑ.

Διαβάστε περισσότερα…
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  Ημερήσια επικαιρότητα
29/05/2015 Σε αχαρτογράφητα νερά βρίσκεται η διαπραγμάτευση με εταίρους και δανειστές...

Σε αχαρτογράφητα νερά βρίσκεται η διαπραγμάτευση με εταίρους και δανειστές, με την ελληνική κυβέρνηση να δηλώνει χθες, διά του κυβερνητικού εκπροσώπου, αισιόδοξη για την επίτευξη συμφωνίας, ακόμη και μέχρι την προσεχή Κυριακή.


28/05/2015 Σήμα προς κάθε κατεύθυνση έδωσε χθες ο ισχυρός άνδρας της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι...

Σήμα προς κάθε κατεύθυνση έδωσε χθες ο ισχυρός άνδρας της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση μεταξύ της χώρας μας και των εταίρων, θέτοντας στην πραγματικότητα χρονικό περιορισμό.


26/05/2015 Σε αγώνα δρόμου επιδίδεται η κυβέρνηση με στόχο να ολοκληρώσει τη συμφωνία ...

Σε αγώνα δρόμου επιδίδεται η κυβέρνηση με στόχο να ολοκληρώσει τη συμφωνία το συντομότερο δυνατό και πριν, τόσο από τη συνεδρίαση της ΕΚΤ την επόμενη εβδομάδα, όσο και από την ημερομηνία πληρωμής της δόσης προς το ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου.


25/05/2015 Σε εσωτερική στάση πληρωμών έχει οδηγηθεί εδώ και πολύ καιρό το ελληνικό δημόσιο...

Σε εσωτερική στάση πληρωμών έχει οδηγηθεί εδώ και πολύ καιρό το ελληνικό δημόσιο το οποίο δεν πληρώνει κανέναν με αποτέλεσμα τα «φέσια» να αυξάνονται» ταχύτατα.


22/05/2015 Πακέτο αλλαγών στο ασφαλιστικό του ΟΑΕΕ ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας.

Η βασικότερη αφορά στην αύξηση του ύψους των οφειλών που θα μπορούν να συμψηφίζουν με τη σύνταξη τους οι ασφαλισμένοι, στις 25.000 ευρώ από 20.000 ευρώ που ισχύει σήμερα.

περισσότερα
Δελτία τύπου
26/05/2015 ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ –ΑΙΓΥΠΤΟΣ

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΒΕΑ), μέλος του Δικτύου ENTERPRISE EUROPE NETWORK, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών διοργανώνει εκδήλωση πληροφόρησης των επιχειρήσεων


22/05/2015 Σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες σε Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Αίγυπτο

Η δυναμική είσοδος ελληνικών επιχειρήσεων στην αναπτυσσόμενες αγορές της Αιγύπτου και των Αραβικών Εμιράτων, βρέθηκε στο επίκεντρο εκδήλωσης που διοργάνωσε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΒΕΑ) ,μέλος του Δικτύου ENTERPRISE EUROPE NETWORK, παρουσία πλήθους μικρομεσαίων επιχειρηματιών.


06/05/2015 Σε οικονομική ασφυξία οι Μικρομεσαίοι

Τέσσερις και πλέον μήνες από την στιγμή που προκηρύχτηκαν πρόωρες εκλογές και σχηματίστηκε νέα κυβέρνηση, η χώρα είναι παγιδευμένη σε ένα καταστροφικό σπιράλ αβεβαιότητας και ανασφάλειας που οδηγεί την πραγματική οικονομία στο χείλος της καταστροφής.


28/04/2015 Ημερίδα του ΒΕΑ για την ενίσχυση των ΜΜΕ από το ΕΣΠΑ

Οι δυνατότητες ενίσχυσης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων από το νέο ΕΣΠΑ παρουσιάστηκαν κατά την διάρκεια ενημερωτικής ημερίδας με θέμα :"Νέες πρωτοβουλίες ενίσχυσης των επιχειρήσεων από το νέο ΕΣΠΑ. Αναγκαιότητα και προτεραιότητα ενίσχυσης της ρευστότητας" που διοργάνωσε την Δευτέρα 27 Απριλίου το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας.


23/04/2015 Εκδήλωση στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον τομέα της εταιρικής υπευθυνότητας

Με μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς των επιχειρηματιών, πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια εκδήλωση του έργου «Επιχειρηματική Υπευθυνότητα και Αειφορία», στόχος του οποίου είναι η ανάδειξη της κοινωνικής υπευθυνότητας και ευαισθησίας των επιχειρήσεων, με πιο αποτελεσματικό και προσοδοφόρο τρόπο.

περισσότερα
Χρήσιμη ενημέρωση
29/05/2015 ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ 1ης ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΕΥ ΑΕΙΦΟΡΕΙΝ»

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η Εθελοντική Ανθρωπιστική Δράση ΑΝΘΡΩΠΟΜΑΝΙΑ διοργανώνουν σειρά Εκδηλώσεων για τις επιχειρήσεις στο πλαίσιο ενημέρωσης, προβολής και δημοσιότητας του έργου «Επιχειρηματική Υπευθυνότητα και Αειφορία - Ευ Αειφορείν» το οποίο συγχρηματοδοτείται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους.


28/05/2015 Χρήσιμη ενημέρωση για επιχειρηματίες στους κλάδους Αρτοποιίας, Ζαχαροπλαστικής, Τροφοδοσίας και Εστίασης

Με αφορμή την αλλαγή της νομοθεσίας σχετικά με τα αλλεργιογόνα συστατικά που υπάρχουν στα τρόφιμα, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας σας παρουσιάζει τις βασικές ενέργειες που θα πρέπει να κάνετε, προκειμένου να προστατεύσετε τους καταναλωτές- πελάτες σας, αλλά και να τηρήσετε την νέα νομοθεσία, η οποία στηρίζεται σε Ευρωπαϊκή Οδηγία.


21/05/2015 Έκδοση βεβαιώσεων εισφορών Ο.Α.Ε.Ε. 2014 για φορολογική χρήση

Ο ΟΑΕΕ ενημερώνει τους ασφαλισμένους ότι μπορούν να εκδώσουν βεβαίωση εισφορών 2014, για φορολογική χρήση, μέσω της Υπηρεσίας "Βεβαιώσεις Εισφορών Ασφαλισμένων ΟΑΕΕ" του  ιστότοπου 
www.oaee.gr.


11/05/2015 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΘΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΟΡΚΩΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΗ - ΛΟΓΙΣΤΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΘΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΟΡΚΩΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΗ - ΛΟΓΙΣΤΗ (ΠΡΟΧΕΙΡΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ)24/04/2015 Αναβάλλεται η έναρξη μηνιαίας καταβολής εισφορών στον Ο.Α.Ε.Ε.

Ο χρόνος έναρξης της μηνιαίας καταβολής εισφορών αναβάλλεται λόγω τεχνικών προβλημάτων που ανέκυψαν κατά την προσαρμογή του μηχανογραφικού συστήματος

περισσότερα
Θέσεις - Προτάσεις
25/07/2014 Γιατί κινδυνεύουν με ξαφνικό θάνατο πολλές επιχειρήσεις

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Κ. ΡΑΒΑΝΗ ΣΤΟ capital.gr


25/04/2014 • Δήλωση του Πρoέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Παύλου Ραβάνη

Έκτακτη Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε στις 25 Απριλίου η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος με θέμα την υπεράσπιση της υποχρεωτικής εγγραφής των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια.


06/02/2014 ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (BUSINESS INCUBATORS)

Οι Θερμοκοιτίδες επιχειρήσεων, είναι τυποποιημένοι χώροι οι οποίοι δημιουργούνται για να παρέχουν ένα περιβάλλον που προσφέρει κοινές υποδομές και ειδικές υπηρεσίες, για ένα χρονικό διάστημα ( 3 έως 5 ετών) διευκολύνοντας το ξεκίνημα και την ανάπτυξη νέων καινοτόμων επιχειρήσεων, οι οποίες στη συνέχεια μετακινούνται σε δικούς τους επαγγελματικούς χώρους και τη θέση τους στη Θερμοκοιτίδα καταλαμβάνουν άλλες νέες επιχειρήσεις.


24/01/2014 ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΒΕΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Με αφορμή τα όσα προβλέπονται στο νέο Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (ν. 4174/2013), σχετικά με τα υπέρογκα πρόστιμα που επιβάλλονται στις επιχειρήσεις, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, με επιστολή του στο Υπουργείο Οικονομικών, επισημαίνει τα εξής:


14/12/2013 Συνεντευξη του κυριου Ραβανη στο ισπανικο τηλεοπτικο δικτυο Hispantv

Συνεντευξη του κυριου Ραβανη στο ισπανικο τηλεοπτικο δικτυο Hispantv

περισσότερα
VEA Παροχές για τα μέλη του ΒΕΑ
ΓΕΜΗ
Υπηρεσία μιας στάσης
Enterprise Europe Network
ΕΥ ΑΕΙΦΟΡΕΙΝ
Enterprise Europe Network
Διαμεσολάβηση
ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ – ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

MAIN
Mail BEA
Περισσότερες Χρήσιμες Συνδέσεις

Xyn© 2014 Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών. All rights reserved. Implemented by TEΛΕΝΕΤ ΒΕΑ development team