Ελληνικά    English
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών Διαύγεια
VEA

Δείξε και ΕΣΥ την Κοινωνική Υπευθυνότητα σου - Κέρδισε και ΕΣΥ από το ΕΥ ΑΕΙΦΟΡΕΙΝ

Αγαπητέ Επιχειρηματία Η κρίση που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, η μείωση της αγοραστικής δύναμης και η ανεργία, δεν έχουν αφήσει κανέναν ανεπηρέαστο: είτε επιχειρηματία ή συμπολίτη μας. Επιπλέον, το φυσικό μας περιβάλλον επιβαρύνεται όλο και περισσότερο.

» Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα


» Πατήστε εδώ για να συμπληρώσετε την Αίτηση Συμμετοχής

ΙΣΧΥΟΥΣΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ Β.Ε.Α

» Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ
ΤΟΥ ΥΠΟΕΡΓΟΥ 1: «Επιχορήγηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών για Δράσεις Επιχειρηματικής Υπευθυνότητας και Αειφορίας»  ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ «Επιχειρηματική Υπευθυνότητα και Αειφορία» (διακριτικός τίτλος): «Ευ Αειφορείν» Corporate Responsibility and Sustainability (“CRS”)
Κωδικός ΟΠΣ «479996»

» Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
για την ανάθεση υπηρεσιών σχεδιασμού και παραγωγής
έντυπου και λοιπού ενημερωτικού υλικού
 στο πλαίσιο του Έργου  «Επιχειρηματική Υπευθυνότητα και Αειφορία»
δ.τ. «Ευ Αειφορείν» και κωδικό ΟΠΣ 479996»

» Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα

Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2014
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ  

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

» Σεμινάρια για Τεχνικό Ασφαλείας
» E-learning προγράμματα εκπαίδευσης από το Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά
» Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα
ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ  

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ , ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΥΠΟΧΡΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΟ ΓΕΜΗ

Διαβάστε περισσότερα…
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΑΤΕΣ ΜΕ MAILS ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα…
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  Ημερήσια επικαιρότητα
27/03/2015 Τα σενάρια με τις ανατροπές στο καθεστώς του ΦΠΑ και του φόρου ακινήτων

Τα σενάρια με τις ανατροπές στο καθεστώς του ΦΠΑ και του φόρου ακινήτων σβήνουν - γράφουν στο οικονομικό επιτελείο, το οποίο βρίσκεται σε «ανοιχτή γραμμή» με το Μέγαρο Μαξίμου.


24/03/2015 Η ρύθμιση-εξπρές «κέντρισε» το ενδιαφέρον των οφειλετών.

Από την περασμένη Παρασκευή, που ενεργοποιήθηκε η εφαρμογή, σχεδόν 200.000 φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές μπήκαν στο Taxisnet για να πληροφορηθούν αναλυτικά για τις οφειλές τους και τα ποσά των προσαυξήσεων, τόκων και προστίμων που διαγράφονται σε περίπτωση εξόφλησης των οφειλών τους.


23/03/2015 «Πληρώστε ό,τι ποσό θέλετε από την βασική οφειλή σας και διαγράψτε προσαυξήσεις, τόκους και πρόστιμα».

«Πληρώστε ό,τι ποσό θέλετε από την βασική οφειλή σας και διαγράψτε προσαυξήσεις, τόκους και πρόστιμα». Το μήνυμα αυτό, στέλνει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων σε 3,5 εκατομμύρια οφειλέτες του Δημοσίου του οποίους καλεί να εκμεταλλευτούν τη ρύθμιση - εξπρές που ενεργοποιήθηκε την Παρασκευή και θα ισχύει μέχρι τις 27 Μαρτίου.


20/03/2015 Την υλοποίηση των δεσμεύσεων που απορρέουν από τη συμφωνία...

Την υλοποίηση των δεσμεύσεων που απορρέουν από τη συμφωνία της 20ηε Φεβρουαρίου, ζήτησε τόσο η Αγκ. Μέρκελ όσο και ο Φρ. Ολάντ στις δηλώσεις της μετά την οκταμερή.


19/03/2015 Φόρος 26% θα καταβάλλεται από τις επιχειρήσεις επί της δαπάνης προμηθειών...

Φόρος 26% θα καταβάλλεται από τις επιχειρήσεις επί της δαπάνης προμηθειών από χώρες με προνομιακό φορολογικό καθεστώς και θα επιστρέφεται εντός 12μήνου, εφόσον αποδεικνύεται ότι η συναλλαγή είναι πραγματική.

περισσότερα
Δελτία τύπου
16/03/2015 Άποψη ΒΕΑ για το Νομοσχέδιο Ρύθμισης Οφειλών

Θετική εξέλιξη για τις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα μέσα στην κρίση χαρακτηρίζει η διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας το προωθούμενο από την Κυβέρνηση νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών.


05/03/2015 Ειδικές παροχές χωρίς κόστος και παροχές προνομιακού χαρακτήρα στα μέλη του ΒΕΑ

Σειρά από υπηρεσίες, υποδομές, και διευκολύνσεις που στηρίζουν την λειτουργία των επιχειρήσεων και μειώνουν τα λειτουργικά τους κόστη, έχει εξασφαλίσει και παρέχει στα ενδιαφερόμενα μέλη του το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας.


20/02/2015 Ρύθμιση ανάσα για μικρομεσαίους28/01/2015 Συγχαρητήρια επιστολή του Β.Ε.Α στον Αλέξη Τσίπρα

Συγχαρητήρια επιστολή στο νέο πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για τη νίκη στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, έστειλε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας. Στους κύκλους των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, καλλιεργείται πλέον η προσδοκία, ότι με τη νέα διακυβέρνηση θα υιοθετηθεί άμεσα ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο της οικονομίας, ικανό να δώσει την απαραίτητη ώθηση για την πολυπόθητη έξοδο από την κρίση και τη βαθειά ύφεση. Το περιεχόμενο της επιστολής είναι το εξής:


18/12/2014 Η μάχη για τα επιμελητήρια, τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες συνεχίζεται

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε ένα επικίνδυνο και συνάμα στημένο παιχνίδι εις βάρος του Επιμελητηριακού θεσμού, το οποίο αναμένεται να φέρει προ τετελεσμένων τους Προέδρους, τα Διοικητικά Συμβούλια, το προσωπικό και τα χιλιάδες μέλη των επιμελητηρίων, οδηγώντας τα μαθηματικά είτε σε άμεσο κλείσιμο, είτε σε σταδιακό οικονομικό μαρασμό.

περισσότερα
Χρήσιμη ενημέρωση
27/03/2015 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για την ανάθεση υπηρεσιών σχεδιασμού και παραγωγής έντυπου και λοιπού ενημερωτικού υλικού

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
για την ανάθεση υπηρεσιών σχεδιασμού και παραγωγής
έντυπου και λοιπού ενημερωτικού υλικού
 στο πλαίσιο του Έργου  «Επιχειρηματική Υπευθυνότητα και Αειφορία»
δ.τ. «Ευ Αειφορείν» και κωδικό ΟΠΣ 479996»27/03/2015 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

ΤΟΥ ΥΠΟΕΡΓΟΥ 1: «Επιχορήγηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών για Δράσεις Επιχειρηματικής Υπευθυνότητας και Αειφορίας»  ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ «Επιχειρηματική Υπευθυνότητα και Αειφορία» (διακριτικός τίτλος): «Ευ Αειφορείν» Corporate Responsibility and Sustainability ("CRS")
Κωδικός ΟΠΣ «479996»


24/03/2015 «Ρύθμιση καταβολής χρεών στο Δημόσιο χωρίς επιβαρύνσεις από 20 μέχρι 27 Μαρτίου 2015 »

Δόθηκε στη δημοσιότητα η με αριθμό ΠΟΛ 1061/19-3-2015 εγκύκλιος της ΓΓΔΕ που αναφέρεται στην κοινοποίηση διατάξεων του άρθρου 34. Ν.4320/2015, σχετικά με την διαδικασία όσον αφορά τις διευκολύνσεις που παρέχονται στους φορολογούμενους για να εκπληρώσουν μέρος ή το σύνολο των υποχρεώσεών τους στη Φορολογική Διοίκηση με απαλλαγή από τις προσαυξήσεις, τους τόκους και τα πρόστιμα εκπρόθεσμης καταβολής που τους επιβαρύνουν, στο διάσημα μεταξύ 20 έως και 27 Μαρτίου.


20/03/2015 Απάτη σε βάρος ελληνικών επιχειρήσεων που συναλλάσσονται με εταιρείες του Εξωτερικού μέσω e-mails

Πλήθος από απάτες πραγματοποιήθηκαν σε βάρος ελληνικών επιχειρήσεων που συναλλάσσονται με εταιρίες του εξωτερικού και κυρίως της Κίνας, και χρησιμοποιούν ως βασικό μέσο επικοινωνίας τις εφαρμογές ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mails).


18/03/2015 Δείξε και ΕΣΥ την Κοινωνική Υπευθυνότητα σου Κέρδισε και ΕΣΥ από το ΕΥ ΑΕΙΦΟΡΕΙΝ

Η κρίση που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, η μείωση της αγοραστικής δύναμης και η ανεργία, δεν έχουν αφήσει κανέναν ανεπηρέαστο: είτε επιχειρηματία ή  συμπολίτη μας. Επιπλέον, το φυσικό μας περιβάλλον επιβαρύνεται όλο και περισσότερο.

περισσότερα
Θέσεις - Προτάσεις
24/07/2014 Γιατί κινδυνεύουν με ξαφνικό θάνατο πολλές επιχειρήσεις

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Κ. ΡΑΒΑΝΗ ΣΤΟ capital.gr


25/04/2014 • Δήλωση του Πρoέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Παύλου Ραβάνη

Έκτακτη Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε στις 25 Απριλίου η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος με θέμα την υπεράσπιση της υποχρεωτικής εγγραφής των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια.


06/02/2014 ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (BUSINESS INCUBATORS)

Οι Θερμοκοιτίδες επιχειρήσεων, είναι τυποποιημένοι χώροι οι οποίοι δημιουργούνται για να παρέχουν ένα περιβάλλον που προσφέρει κοινές υποδομές και ειδικές υπηρεσίες, για ένα χρονικό διάστημα ( 3 έως 5 ετών) διευκολύνοντας το ξεκίνημα και την ανάπτυξη νέων καινοτόμων επιχειρήσεων, οι οποίες στη συνέχεια μετακινούνται σε δικούς τους επαγγελματικούς χώρους και τη θέση τους στη Θερμοκοιτίδα καταλαμβάνουν άλλες νέες επιχειρήσεις.


24/01/2014 ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΒΕΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Με αφορμή τα όσα προβλέπονται στο νέο Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (ν. 4174/2013), σχετικά με τα υπέρογκα πρόστιμα που επιβάλλονται στις επιχειρήσεις, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, με επιστολή του στο Υπουργείο Οικονομικών, επισημαίνει τα εξής:


14/12/2013 Συνεντευξη του κυριου Ραβανη στο ισπανικο τηλεοπτικο δικτυο Hispantv

Συνεντευξη του κυριου Ραβανη στο ισπανικο τηλεοπτικο δικτυο Hispantv

περισσότερα
VEA Παροχές για τα μέλη του ΒΕΑ
ΓΕΜΗ
Υπηρεσία μιας στάσης
Enterprise Europe NetworkEnterprise Europe Network

Διαμεσολάβηση
ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ – ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

MAIN
Mail BEA
Περισσότερες Χρήσιμες Συνδέσεις

Xyn© 2014 Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών. All rights reserved. Implemented by TEΛΕΝΕΤ ΒΕΑ development team