Ελληνικά    English
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών Διαύγεια
VEA

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ
Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι επί του παρόντος και έως την έκδοση νέας ανακοίνωσής μας οι δυνατότητες πληρωμής συνδρομ-ής/ών μέσω πιστωτικής κάρτας καθώς και έκδοσης πιστοποιητικού μέσω της ιστοσελίδας μας, δεν θα είναι διαθέσιμες λόγω εγκατάστασης νέου λογισμικού συστήματος και των απαιτουμένων προσαρμογών του.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση

Πρόγραμμα παροχών υγείας
» Πρόγραμμα παροχών υγείας Κάρτα μέλους ΒΕΑ

Στη δύσκολη οικονομική πραγματικότητα που βιώνουμε σαν αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, που πλήττει με μεγαλύτερη οξύτητα τις μικρές επιχειρήσεις, είναι ανάγκη να αναπτύξουμε ένα νέο κίνημα αλληλεγγύης για την προστασία της βιοτεχνικής μας οικογένειας, που συμπεριλαμβάνει τις οικογένειες και τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις μας.

» Tαξιδιωτικό πρόγραμμα
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

«ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΝΑ» Το ΒΕΑ προβαίνει σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την παροχή υπηρεσιών ειδικού πραγματογνώμονα σε θέματα εσωτερικού ελέγχου διαδικασιών τήρησης οικονομοτεχνικών υποχρεώσεων ΝΠΔΔ και τήρησης διατάξεων δημοσίου λογιστικού.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΛΑΕΚ 1-25 ΕΤΟΥΣ 2014

» Σεμινάρια για Τεχνικό Ασφαλείας

» E-learning προγράμματα εκπαίδευσης από το Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά
MAIN

ΚΤΙΣΕ ΨΥΧΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ!
«Μάχη» ενάντια στην αύξηση της θερμοκρασίας, διά της ανάκλασης του φωτός στα κτίρια και των πηγών θερμότητας.


ΤΑ ΨΥΧΡΑ ΕΞΥΠΝΑ ΥΛΙΚΑ, ΤΟ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ MAIN

Σχετικά με την υποχρεωτική απογραφή στο γενικό εμπορικό μητρώο.

Όπως ήδη γνωρίζετε, από 4-4-2011, εφαρμόζεται ο θεσμός του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ), για όλες τις επιχειρήσεις. Για τις επιχειρήσεις που έχουν συσταθεί πριν την ημερομηνία αυτή (4-4-2011), αποφασίστηκε (Υπουργική Απόφαση: Κ1-941/2012) η ηλεκτρονική αυτοαπογραφή τους στο Γ.Ε.ΜΗ.

ΥΠΟΒΑΛΛΟΜΕΝΕΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΒΕΑ ΣΤΟΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ Κο ΡΩΜΑΝΙΑ Γ.

Σεπτέμβριος – Οκτώβριος 2014
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ  

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ-ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ & ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ  

ΤΟ Β.Ε.Α ΑΡΩΓΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Διαβάστε περισσότερα…
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  


ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2015
INHORGENTA MUNICH 2015 (20.- 23.02.2015)
Διεθνής Έκθεση “DETROP”
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  Ημερήσια επικαιρότητα
29/01/2015 «Δεν υπάρχει ούτε μία μέρα για χάσιμο» τονίζει με επιστολή του...

«Δεν υπάρχει ούτε μία μέρα για χάσιμο» τονίζει με επιστολή του προς τον νέο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΒΕΑ)και θέτει ως βασικό αίτημα ένα σαφές σχέδιο λύσεων για τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την αγορά και τη μικρομεσαία ελληνική επιχειρηματικότητα.


28/01/2015 Υπό τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 στη Βουλή...

Υπό τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 στη Βουλή η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, τα μέλη του οποίου ορκιστήκαν χθες ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας. Θα ακολουθήσουν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής στα υπουργεία όπου δεν έγινε χθες αλλαγή σκυτάλης.


27/01/2015 Στις ελπίδες και τις προσδοκίες των πολιτών για καλύτερες μέρες στην οικονομία «επένδυσε»...

Στις ελπίδες και τις προσδοκίες των πολιτών για καλύτερες μέρες στην οικονομία «επένδυσε» την προεκλογική περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ και κέρδισε θριαμβευτικά τις εκλογές.


26/01/2015 Μετά τις χθεσινές εκλογές με την ενσωμάτωση στο 99,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει 149 έδρες...

Μετά τις χθεσινές εκλογές με την ενσωμάτωση στο 99,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει 149 έδρες και ποσοστό 36,3%, η ΝΔ 76 έδρες και 27,8%, η Χρυσή Αυγή 17 έδρες και 6,3%, το Ποτάμι 17 έδρες και 6,0%. Την επτακομματική Βουλή συμπληρώνουν: ΚΚΕ με 15 έδρες και 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 13 έδρες και 4,7% και το ΠΑΣΟΚ με επίσης 13 έδρες και ποσοστό 4,7%.


23/01/2015 Σε αγορές ομολόγων ύψους 60 δισ. ευρώ μηνιαίως θα προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα...

Σε αγορές ομολόγων ύψους 60 δισ. ευρώ μηνιαίως θα προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Μάριο Ντράγκι. Οι αγορές θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο του 2015, θα διαρκέσουν τουλάχιστον για ένα χρόνο και θα αφορούν ομόλογα υψηλής διαβάθμισης, διευκρίνισε ο Μ. Ντράγκι.

περισσότερα
Δελτία τύπου
28/01/2015 Συγχαρητήρια επιστολή του Β.Ε.Α στον Αλέξη Τσίπρα

Συγχαρητήρια επιστολή στο νέο πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για τη νίκη στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, έστειλε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας. Στους κύκλους των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, καλλιεργείται πλέον η προσδοκία, ότι με τη νέα διακυβέρνηση θα υιοθετηθεί άμεσα ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο της οικονομίας, ικανό να δώσει την απαραίτητη ώθηση για την πολυπόθητη έξοδο από την κρίση και τη βαθειά ύφεση. Το περιεχόμενο της επιστολής είναι το εξής:


18/12/2014 Η μάχη για τα επιμελητήρια, τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες συνεχίζεται

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε ένα επικίνδυνο και συνάμα στημένο παιχνίδι εις βάρος του Επιμελητηριακού θεσμού, το οποίο αναμένεται να φέρει προ τετελεσμένων τους Προέδρους, τα Διοικητικά Συμβούλια, το προσωπικό και τα χιλιάδες μέλη των επιμελητηρίων, οδηγώντας τα μαθηματικά είτε σε άμεσο κλείσιμο, είτε σε σταδιακό οικονομικό μαρασμό.


17/12/2014 ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΒΕΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ

Οργή και αγανάκτηση προκαλεί σε όλα  τα Επιμελητήρια της χώρας η «διπρόσωπη» στάση της Κυβέρνησης και του υπουργείου Ανάπτυξης, έτσι όπως αυτή εκδηλώνεται μέσα από το  προωθούμενο σχέδιο νόμου για τον τρόπο λειτουργίας των Επιμελητηρίων μετά την κατάργηση της ετήσιας συνδρομής.


17/12/2014 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ Κ ΚΩΤΙΔΟΥ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΏΝ ΟΑΕΕ

ΘΕΜΑ: Η διοικητής του ΟΑΕΕ Γ. Κωτίδου ενημέρωσε τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες 

Η οικονομική κατάσταση του ΟΑΕΕ απασχόλησε τα μέλη του ΒΕΑ03/12/2014 Χωρίς αντίκρισμα για τους μικρομεσαίους το εκπτωτικό τιμολόγιο της ΔΕΗ

Την ανάγκη αναπροσαρμογής του ορίου μέγιστης κατανάλωσης ρεύματος για την εξασφάλιση χαμηλότερου τιμολογίου ζητά η διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας.

 

περισσότερα
Χρήσιμη ενημέρωση
27/01/2015 Παράταση υποβολής του εντύπου Ε11 (Γνωστοποίηση στοιχείων ετήσιας κανονικής άδειας).

Σύμφωνα με την απόφαση 2640/715/2015 παρατείνεται για το έτος 2015, η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής του εντύπου Ε11. (Γνωστοποίηση στοιχείων ετήσιας κανονικής άδειας) της περ. η) του άρθρου 4 της υπ' αρ. πρωτ. 29502/85/1.9.2014 απόφασης του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας έως και την 28 Φεβρουαρίου 2015.22/01/2015 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Το ΒΕΑ προβαίνει σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την παροχή υπηρεσιών ειδικού πραγματογνώμονα σε θέματα εσωτερικού ελέγχου διαδικασιών τήρησης οικονομοτεχνικών υποχρεώσεων ΝΠΔΔ και τήρησης διατάξεων δημοσίου λογιστικού.


20/01/2015 Παράταση συγκεντρωτικών καταστάσεων έως 2 Μαρτίου 2015

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, εξέδωσε απόφαση με την οποία δόθηκε παράταση στην υποβολή των καταστάσεων φορολογικών στοιχείων του ημερολογιακού έτους 2014, η οποία επρόκειτο να λήξει στο τέλος Ιανουαρίου 2015.


20/01/2015 Έκπτωση ασφαλιστικών εισφορών από τα ακαθάριστα έσοδα φυσικών προσώπων που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα.

Έκπτωση ασφαλιστικών εισφορών από τα ακαθάριστα έσοδα φυσικών προσώπων που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα.


19/01/2015 Πώς θα ρυθμίζονται τα «κόκκινα» δάνεια

ΚΥΑ: Τι προβλέπει η απόφαση για τις μη εξυπηρετούμενες χορηγήσεις

περισσότερα
Θέσεις - Προτάσεις
24/07/2014 Γιατί κινδυνεύουν με ξαφνικό θάνατο πολλές επιχειρήσεις

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Κ. ΡΑΒΑΝΗ ΣΤΟ capital.gr


25/04/2014 • Δήλωση του Πρoέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Παύλου Ραβάνη

Έκτακτη Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε στις 25 Απριλίου η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος με θέμα την υπεράσπιση της υποχρεωτικής εγγραφής των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια.


06/02/2014 ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (BUSINESS INCUBATORS)

Οι Θερμοκοιτίδες επιχειρήσεων, είναι τυποποιημένοι χώροι οι οποίοι δημιουργούνται για να παρέχουν ένα περιβάλλον που προσφέρει κοινές υποδομές και ειδικές υπηρεσίες, για ένα χρονικό διάστημα ( 3 έως 5 ετών) διευκολύνοντας το ξεκίνημα και την ανάπτυξη νέων καινοτόμων επιχειρήσεων, οι οποίες στη συνέχεια μετακινούνται σε δικούς τους επαγγελματικούς χώρους και τη θέση τους στη Θερμοκοιτίδα καταλαμβάνουν άλλες νέες επιχειρήσεις.


24/01/2014 ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΒΕΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Με αφορμή τα όσα προβλέπονται στο νέο Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (ν. 4174/2013), σχετικά με τα υπέρογκα πρόστιμα που επιβάλλονται στις επιχειρήσεις, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, με επιστολή του στο Υπουργείο Οικονομικών, επισημαίνει τα εξής:


14/12/2013 Συνεντευξη του κυριου Ραβανη στο ισπανικο τηλεοπτικο δικτυο Hispantv

Συνεντευξη του κυριου Ραβανη στο ισπανικο τηλεοπτικο δικτυο Hispantv

περισσότερα
VEA
ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ Β.Ε.Α ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ
Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας ενημερώνει τα μέλη του ότι από τις 13/5/2011 ξεκίνησε την συνεργασία του με τον εξειδικευμένο σε συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά θέματα σύμβουλο ΡΩΜΑΝΙΑ ΓΙΩΡΓΟ για την παροχή υπηρεσιών επί Συνταξιοδοτικών και Ασφαλιστικών θεμάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα 210-3680875 και 210-3680765.
Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, στην προσπάθειά του για ουσιαστική στήριξη και καθοδήγηση των μελών του στον τομέα της αδειοδότησης των επιχειρήσεων, εκτός από τη μόνιμη παροχή πληροφόρησης από τα υπηρεσιακά τμήματά του, συνεργάζεται με εξειδικευμένη Σύμβουλο σε θέματα αδειών λειτουργίας, περιβαλλοντικής αξιολόγησης επιχειρήσεων, επαγγελματικής στέγης και άλλα συναφή.
Η Συνεργάτης θα βρίσκεται στο χώρο του Β.Ε.Α, κάθε Τετάρτη από τις 14:30 έως τις 16:30 όπου θα δέχεται τηλεφωνικώς ερωτήματα ή και επίσκεψη των μελών μετά από συνεννόηση.
Επικοινωνία για ραντεβού: Γραμματεία Διοίκησης: 210-3680875 και 210-3680765.

Enterprise Europe Network

Enterprise Europe Network

Διαμεσολάβηση
Αγοραπωλησίες Εταιρειών

Mail BEA
Περισσότερες Χρήσιμες Συνδέσεις

Xyn© 2014 Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών. All rights reserved. Implemented by TEΛΕΝΕΤ ΒΕΑ development team