Ελληνικά    English
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών Διαύγεια
VEAVEA

Ημερήσια επικαιρότητα

Επικαιρότητα - 18/03/2019

Οικονομικά

-Τα πρώτα ειδοποιητήρια των εισφορών για 250.000 μη μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους για επικουρική ασφάλιση και εφάπαξ παροχή αναρτήθηκαν στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΤΕΑΕΠ. Τα ειδοποιητήρια αφορούν στις εισφορές μηνός Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2019, καθώς και τις δύο πρώτες δόσεις από τις 36 του διαστήματος 1/1/2017 – 31/12/2018.Επικαιρότητα - 15/03/2019

Οικονομικά

-Σε τέσσερις αιτιάσεις έχουν «σκοντάψει» οι διαπραγματεύσεις θεσμών και κυβέρνησης, για το θέμα προστασίας της πρώτης κατοικίας, αιτιάσεις που επί της ουσίας έχουν αναιρέσει το πλαίσιο που νωρίτερα είχε εν πολλοίς συμφωνηθεί μεταξύ θεσμών και τραπεζών.Η ανατροπή ήταν το αποτέλεσμα ενός πλήθους ενστάσεων που φάνηκε να έχει η ΕΚΤ, παρά το γεγονός πως οι τράπεζες δεν έδειχναν να προβάλουν ριζικές αντιρρήσεις στα όσα είχαν συμφωνηθεί. Επικαιρότητα - 14/03/2019

Οικονομική ενημέρωση

-Σε δύσκολο αγώνα εξελίσσεται η διαδικασία της έγκρισης από τους θεσμούς, του νέου νόμου Κατσέλη, ειδικά όσον αφορά την ένταξη των επιχειρηματικών δανείων στο νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας.

 Επικαιρότητα - 13/03/2019

Οικονομικά

-Ορατός είναι ο κίνδυνος, οι τράπεζες να χρειαστούν νέα κεφάλαια, εάν αυξηθούν οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, σύμφωνα με την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στην οποία, εκτός των άλλων, καταγράφει τις ανησυχίες και τις αβεβαιότητες που απειλούν τον τραπεζικό τομέα. Σύμφωνα με το  ΔΝΤ,  τρεις κινδύνους αντιμετωπίζουν τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα και οι οποίοι προκύπτουν από την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.Επικαιρότητα - 12/03/2019

Οικονομική ενημέρωση

-Το ορόσημο του Εurogroup του Μαρτίου για την εκταμίευση των 970 εκατ. ευρώ από τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους χάθηκε για τη χώρα γιατί η κυβέρνηση δεν έχει φτάσει ακόμη σε συμφωνία με τους θεσμούς για τη διάδοχη κατάσταση του νόμου Κατσέλη. Νέος στόχος τώρα είναι η επίτευξη σημαντικής προόδου τις επόμενες βδομάδες, ώστε να ληφθεί συμφωνία για την εκταμίευση των χρημάτων μέχρι το Εurogroup της 5ης Απριλίου στο Βουκουρέστι.Eπικαιρότητα - 08/03/2019

Οικονομικά 

-Με μπόνους αλλά και με κόφτες, γράφονται οι δύο ρυθμίσεις των 120 δόσεων. Η μία που αφορά στις ληξιπρόθεσμες οφειλές ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, θα πάρει το δρόμο για τη Βουλή εντός του Μαρτίου. Αργότερα, θα έρθει και η δεύτερη για τα χρέη που έχουν αφήσει στην εφορία μισθωτοί, συνταξιούχοι, επαγγελματίες και αγρότες. Και οι δύο ρυθμίσεις θα είναι έκτακτες και θα έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής.


Eπικαιρότητα - 07/03/2019

Θέματα αγοράς

-Με τροπολογία που κατέθεσε χθες ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος αναιρείται και η «φραγή» στην υποβολή Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων για διαστήματα μισθολογικών περιόδων που δεν είχαν καταβληθεί οι οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές, όπως και ότι η υποβολή ΑΠΔ επόμενων, μετά τη βεβαίωση οφειλής, μισθολογικών περιόδων, δεν γίνεται δεκτή μέσω διαδικτύου, εφόσον ο εργοδότης εξακολουθεί να μην καταβάλλει τις αντίστοιχες εισφορές και δεν έχει υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης. 


Eπικαιρότητα - 06/03/2019

Θέματα αγοράς 

-Τρία στα δέκα νοικοκυριά της χώρας  διαβιούν με ετήσιο εισόδημα λιγότερο από 10.000 ευρώ, ενώ για ένα στα δύο νοικοκυριά, το μηνιαίο εισόδημα δεν επαρκεί για όλο τον μήνα.  Αυτό, προκύπτει από την έρευνα του ΙΜΕ -ΓΣΕΒΕΕ που έγινε σε συνεργασία με την εταιρεία ΜARC ΑΕ. Η εν λόγω έρευνα, πραγματοποιήθηκε από τις 7 έως 12 Δεκεμβρίου 2018 και τα αποτελέσματά της βασίστηκαν στις απαντήσεις δείγμα 804 νοικοκυριών.


Επικαιρότητα - 05/03/2019

Οικονομικά 

-Σχέδιο σύνδεσης, του αριθμού των δόσεων στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία με το δηλωθέν εισόδημα, επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. 


Επικαιρότητα - 04/03/2019

Οικονομική ενημέρωση

-Καθοριστικής σημασίας η ερχόμενη εβδομάδα, με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, να επιταχύνει ώστε να κλείσει όλες τις εκκρεμότητες σε σχέση με τα προαπαιτούμενα. Τρία είναι «αγκάθια» για την εκταμίευση των 970 εκατ. ευρώ από το Εurogroup της 11ης Μαρτίου. Πρόκειται για το νέο νόμο Κατσέλη, ζήτημα ωστόσο, για το οποίο υπάρχει κινητικότητα και δεν αποκλείεται να κλείσει άμεσα, ενώ σοβαρές ενστάσεις υπάρχουν για τη λειτουργία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και για τα ζητήματα της ενέργειας (πώληση λιγνιτικών ΔΕΗ, άνοιγμα αγοράς φυσικού αερίου).« Έναρξη « Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ... Επόμενο » Τέλος » 


© 2014 Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών. All rights reserved. Implemented by TEΛΕΝΕΤ ΒΕΑ development team